2016. december 7.

Hó és Show

Nem írtam már jó ideje, mi? Tudom, tudom…
Az első említésre méltó dolog, ami történt az elmúlt 4 hétben, a november 22-én tartott országbemutató előadásom volt Magyarországról a többi Erasmusos diák számára. Erasmusos diákként egyedül vagyok itt magyar, de múlt hétfőn kiderült, hogy egy egész ostravai magyarok szervezete van a városközpontban; ami nekem is nagyon jó hír, de még jobb hír egy barátomnak, Misinek, aki felvidéki magyar, és sima diákként tanul itt szeptember óta. Van is még pár másik magyar diák is, akikről tudnak (például egy lány az orvosin) szóval biztosra veszem, hogy hasznos lesz neki a találkozó (és hazamegyek karácsonyra, és csak vizsgázni jövök vissza, nekem nem olyan nagy dolog). Szóval még egyszer, tartottam egy előadást Magyarországról, ami egyszerűen a normális stílusomban készült, de a többiek azt mondták, nagyon vicces volt (ami a végcélom volt), mégis (remélhetőleg) tanulhattak valamit a gyönyörű, apró országomról.
A második említésre méltó dolog a  Kings On Ice műkorcsolyázó show volt november 30-án, amire ketten mentünk Dashával. Klaudia (a szobatársam) eredetileg velünk akart jönni, de a jegy 699 CZK (~8.000 Ft) volt, és ép, hogy visszajött Budapestről, és mostantól kezdve szinte minden hétvégén utazik valahova (igeen, néhányan így élik itt az Erasmust, nem sok mindent lehet megnézni Ostrava környékén, szóval körbeutazzák Európát), tehát úgy döntött, most nem csatlakozik hozzánk. Így is van hármunknak egy filmnézős csoportunk, szóval vagyunk eleget együtt.
A műsor a város totál másik végében volt, és nagyjából akkoriban kezdett el havazni, hogy elhagytuk a kolit. Fun fact: itt mindig havazik, ha valami érdekes/fontos történik, és másnap estére el is olvad a hó. De vissza a témához: épségben megérkeztünk, megtaláltuk a helyünket, és még ha a videóink szörnyű minőségűek is (ha a legolcsóbb jegyet veszed, ne számíts jobbra), legalább mindent jól láttunk, és élvezhettünk a kétórás műsort, amit az Európa minden pontjából érkező (de  legtöbbjük orosz volt, mily meglepő) műkorcsolyázók mutattak be, a főattrakció pedig Evgeni Plushenko volt Edvin Marton élő hegedűjátékával; és a második kedvencünk a műsorból (természetesen Plushenko volt a legjobbak legjobbja a szívünkben) Chris volt (oké, nem emlékszem a srác nevére, de pont úgy nézett ki, mint a mi Chrisünk), aki Bruno Mars Uptown Funk című számára korcsolyázott (ami nekem dupla szerelem, ez a szám volt a gólyatánc zenéje Pécsett). Mire hazaindultunk, elég nagy volt  ahhoz a hó, hogy hóembert építhessek, szóval üdvözöljétek Bélát:

A harmadik említésre méltó dolog tegnap történt. 2 másik anglisztikás Erasmus-diákkal (Magda és Jola, mindketten lengyelek) megpróbáltunk bejutni az egyetemi angol nyelvű színház szemináriumra, de kissé későn akartunk csatlakozni, de tegnap láthattuk a végsőstádiumát a musicalnek, amin dolgoztak: egy rész a Buffy, a vámnpírok réméből. Ha figyelembe vesszük, hogy nem profik, nagyszerű műsort adtak, és pont annyira volt poénos, amennyire kellett. És megint elkezdett havazni, szóval elmentem sétálni, mielőtt megint elolvadna a hó, és a hely pont olyan lehangoló lenne, mint mindig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése